Chat met ons

Welkom op de chat van a-Buddy! Je kan hier al dan niet anoniem een gesprek
aangaan met een andere geadopteerde. Meer informatie vind je hieronder. 

Wat moet je weten over de chat? 

  • Dit is een chat voor en met geadopteerden.
  • Het gesprek blijft vertrouwelijk tussen jou en de buddy.
  • Elke permanentie is minstens één buddy aan de slag. Wanneer hij/zij in gesprek is, betekent dit dat je pas later een gesprek kan starten.
  • We willen iedereen de kans geven om een gesprek te hebben met een buddy. Daarom leggen we een maximumduur op per anoniem gesprek, namelijk 45 minuten. Uiteraard is het niet altijd nodig om die tijd volledig uit te chatten.
  • We hebben verschillende buddy’s die op verschillende momenten permanentie opnemen. Het is dus niet zo dat je telkens met dezelfde buddy praat.
  • Help je ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen binnen raken op deze chat? Dat kan door zelf de chat niet te belasten met onechte gesprekken of verschillende chats na elkaar. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de spelregels van de chat?
Bij a-Buddy kan je terecht met vragen, of voor een luisterend oor. Je kan praten met een andere geadopteerde over allerlei zaken, maar het is niet de taak van de buddy’s om als hulpverlener aan het werk te gaan. a-Buddy kan een eerste opvang bieden, maar indien verdere, professionele, ondersteuning nodig blijkt, treedt a-Buddy op als gps-functie & verwijst de buddy door naar adoptie-alerte hulpverlening.

Lees alle veelgestelde vragen