Chat met ons

Welkom bij a-Buddy!  Hieronder vind je meer informatie over wanneer en hoe je kan chatten met een andere geadopteerde.
Klaar om een afspraak te maken? Klik op deze knop:

Maak een afspraak

Wanneer kan je chatten?

Je kan een afspraak vastleggen bij een van de buddy’s. Zij stellen enkele beschikbare momenten voor, jij kan kiezen bij wie je een afspraak vastlegt. Hier vind je de beschikbare buddy’s van deze periode. Elke twee weken zijn andere buddy’s beschikbaar.

Hoe werkt de chat?

Je boekt bij een van de buddy’s een afspraak, dat kan via deze link. Na het vastleggen van een moment krijg je een bevestigingsmail. Daarna zal de buddy jou contacteren met de chatlink voor jullie gesprek. Daags voordien aan het gesprek krijg je een herinneringsmail.

Wat moet je weten?

  • Dit is een chat voor en door geadopteerden.
  • Het gesprek blijft vertrouwelijk tussen jou en de buddy.
  • Bij het vastleggen van een gesprek wordt jouw e-mailadres gevraagd. Wil je het gesprek anoniem houden? Gebruik dan een anoniem e-mailadres.
  • Je kan een afspraak maken van 60 minuten, bij de beschikbare buddy die jij kiest.
  • We hebben verschillende buddy’s die op verschillende momenten beschikbaar zijn. Per twee weken vind je andere beschikbare buddy's op de website.

Spelregels 

  • Bij a-Buddy kan je terecht met vragen, of voor een luisterend oor. Je kan praten met een andere geadopteerde over allerlei zaken, maar het is niet de taak van de buddy’s om als hulpverlener aan het werk te gaan. a-Buddy kan een eerste opvang bieden, maar indien verdere, professionele, ondersteuning nodig blijkt, treedt a-Buddy op als gps-functie & verwijst de buddy door naar adoptiealerte hulpverlening.
  • a-Buddy is geen noodlijn. In noodsituaties is het beter om een arts of de hulpdiensten (112) te contacteren. Buddy’s zijn geen professionele hulpverleners, maar vrijwilligers die een korte opleiding gekregen hebben.
  • a-Buddy behoudt zich het recht om chatgesprekken te gebruiken voor onderzoek en de opleiding van de buddy’s. Dit betreft delen van de gesprekken, waarbij alle persoonlijke informatie verwijderd of geanonimiseerd wordt.
  • Bij misbruik van de chatservice houdt a-Buddy zich het recht voor om het chatgesprek stop te zetten.

Meer over de anonimiteit en het beroepsgeheim vind je onderaan bij 'anonimiteit'.

Nog andere vragen? Neem een kijkje in de FAQ.